1Gabryś na początku rozwijał się prawidłowo. Gdy miał 1,5 roku przestał mówić, a w wieku 2 lat stracił inne nabyte wcześniej umiejętności poznawcze. Obecnie chłopczyk ma 6 lat i choć przeszedł już wiele rodzajów terapii, wciąż wymaga intensywnej rehabilitacji logopedycznej. Aktualnie uczęszcza do przedszkola terapeutycznego na hipoterapię, logopedię, czy też manualne torowanie głosek. Ostatnie działania przynoszą pozytywny skutek, dlatego też rodzice Gabrysia nie chcą ich przerywać. Są one jednak bardzo kosztowne, a dodatkowym obciążeniem finansowym są terapie jego 3 letniej  siostrzyczki, która cierpi na autyzm atypowy.

Rodzina utrzymuje się z pensji męża, który również jest niepełnosprawny co powoduje, że sytuacja finansowa rodziny staje się trudna. Właśnie dlatego liczymy na Waszą pomoc! Pomóżmy Gabrysiowi wrócić do zdrowia!

Aby wspomóc Gabrysia w intensywnej rehabilitacji i aby przyśpieszyć jego powrót do zdrowia, Fundacja Blisko Ciebie pokryła koszty 20 godzin rehabilitacji.

Czego potrzebuje Gabryś?

• Intensywnej rehabilitacji logopedycznej