42Dawid Pochwatka urodził się 31.08. 2003 r., w szóstym miesiącu ciąży, z jednym punktem w skali Apgar. Choruje na mózgowe porażenie dziecięce, wodogłowie pokrwotoczne, padaczkę, astmę, niedowład czterokończynowy. Posiada bardzo słaby wzrok. Niezbędna jest całodobowa opieka, ponieważ pomimo 14 lat nie jest on w stanie siedzieć, czy chodzić o własnych siłach. W dodatku karmiony jest zmiksowanymi pokarmami. Dawid przeszedł w swoim życiu wiele operacji, w miarę możliwości finansowych rodziców chłopiec jeździ na ćwiczenia rehabilitacyjne, masaże, a także na wizyty do logopedy oraz psychologa. Niestety potrzebuje o wiele więcej. Niezbędna jest pomoc ortopedy, chirurga, okulisty, neurologa, nefrologa, alergologa, gastrologa, czy też kardiologa.

W tym roku Dawid ma zarezerwowane trzy turnusy rehabilitacyjne w Złotowie, w ośrodku rehabilitacji dzieci „Zabajka 2”. Rehabilitacja jest tam na bardzo wysokim poziomie, co skutkuje u dziecka konkretnymi efektami. Niestety koszty turnusów są bardzo wysokie. Dlatego Fundacja Blisko Ciebie dofinansowała jeden turnus rehabilitacyjny Dawidowi. Koszty kolejnych turnusów rodzice Dawida muszą pokryć sami. Niestety przekraczają one możliwości finansowe rodziny. Dlatego też zwracamy się do Państwa z ogromną prośbą o wsparcie dla Dawida.

Pomóżmy mu w dążeniu do lepszego jutra!

Czego potrzebuje Dawid?

• Pieniędzy na kosztowne rehabilitacje
  • Wsparcia specjalistów

09. 07. 2018

Poniżej zdjęcia z turnusu rehabilitacyjnego w ośrodku "Zabajka 2", który dofinansowała Fundacja "Blisko Ciebie".