Gabrysia KozlowskaMarcelinaKozlowskaMarcelinka i Gabrysia Kozłowskie dołączyły niedawno do grona Podopiecznych naszej Fundacji Marcelina Kozłowska (3 lata) oraz Gabrysia Kozłowska (5 lat) to siostry, które cierpią na tą samą chorobę - zespół Dandy Walkera. Choroba ta objawia się m.in. wodogłowiem, wadami ośrodkowego układu nerwowego, zaburzeniami równowagi, opóźnieniem mowy, zanikiem nerwu wzrokowego.

Dziewczynki wymagają intensywnej rehabilitacji, dlatego we wrześniu pojadą na turnus rehabilitacyjny, który zostanie dofinansowany przez naszą Fundację! Czekamy na wieści i zdjęcia. Mamy nadzieję, że Marcelina i Gabrysia będą pilnie brać udział w zajęciach i ćwiczeniach, aby zrobić jak największe postępy!

Czego potrzebują Marcelinka i Gabrysia?

• Zakupu leków
  • Intensywnej rehabilitacji

24.10.2018

Aktualności Marcelinka i Gabrysia Kozłowskie: Udało się! Nasza Fundacja w całości sfinansowała pobyt Marcelinki i Gabrysi na 2 tygodniowym turnusie rehabilitacyjnym w Zabajce!  Siostrzyczki codziennie brały udział w różnego rodzaju zabiegach i ćwiczeniach. Relacja z ich pobytu poniżej. Tak bardzo cieszymy się, że udało się nam mimo wielkich trudności wysłać dziewczynki na wyjazd rehabilitacyjny!

turnus wrzesień 2018 2 turnus wrzesień 2018 3 turnus wrzesień 2018 5

turnus wrzesień 2018 6 turnus wrzesień 2018 7

turnus wrzesień 2018 8 turnus wrzesień 2018 9 turnus wrzesień 2018 1

05. 06. 2018

Chcemy pochwalić się postępami Marcelinki jakie poczyniła ostatnio. Turnus rehabilitacyjny, na którym były dziewczynki, przyczynił się do wielu sukcesów !

Marcelina i Gabrysia Kozłowskie 18 Marcelina i Gabrysia Kozłowskie 19

Marcelina i Gabrysia Kozłowskie 20

28.05.2018

Pomóżmy siostrzyczkom ! Zbieramy na trzy turnusy rehabilitacyjne, ścianę bąbelkową oraz specjalny kombinezon Upsee, który pomoże dziewczynkom w chodzeniu! ZBIÓRKA NA CEL: 3 TURNUSY REHABILITACYJNE, ŚCIANA BĄBELKOWA ORAZ SPECJALNY KOMBINEZON UPSEE ZBIÓRKA NA CEL: 3 TURNUSY REHABILITACYJNE, ŚCIANA BĄBELKOWA ORAZ SPECJALNY KOMBINEZON UPSEE