Justyna Dziadek 6

Pani Justyna Dziadek to młoda dziewczyna, która każdego dnia walczy o swoją sprawność. Choruje na mózgowe porażenie dziecięce czterokończynowe. Pani Justyna nie chodzi samodzielnie i wymaga w życiu codziennym opieki drugiej osoby. Taką opiekę sprawuje jej mama, która wychowuje samotnie także dwie młodsze, uczące się jeszcze siostry Pani Justyny. Mama Pani Justyny zrezygnowała z pracy, aby opiekować się swoją niepełnosprawną córką.

Najważniejsza dla Pani Justyny jest rehabilitacja. Systematyczne ćwiczenia oraz zabiegi przynoszą największe efekty. Dzięki pomocy naszej Fundacji Pani Justyna wyjechała w lipcu 2017r. na turnus rehabilitacyjny w Chłopach. Relację z turnusu można obejrzeć w „aktualnościach”.

Czego potrzebuje Pani Justyna?

• Rehabilitacji

15.05.2018

Oto Pani Justyna na turnusie rehabilitacyjnym w Chłopach, na który wyjechała dzięki pomocy naszej Fundacji.

Justyna Dziadek 1 Justyna Dziadek 2