1

Jakub choruje na mózgowe porażenie dziecięce. Ma porażoną prawą stronę ciała, dużą wadę wzroku oraz wymowy. W dodatku ogólna sytuacja zdrowotna rodziny, nie jest łatwa. Mama Jakuba choruje na raka piersi z przerzutami do płuc, a tata jest po zawale oraz pęknięciu tętniaka mózgu. Z tego powodu osiągnięcie samodzielności to nie tylko największe marzenie Kuby, ale również ogromne wyzwanie, jednak nie poddaje się i walczy dla siebie o lepsze życie i lepszą przyszłość. Niestety sytuacja finansowa rodziny nie rysuje się kolorowo i nie pozwala na opłacenie kosztów turnusu rehabilitacyjnego, który pomógłby Jakubowi wygrać z chorobą. Dlatego zwracamy się z ogromną prośbą o pomoc. Pozwoli ona nie tylko opłacić turnus rehabilitacyjny, ale również odciąży finansowo rodzinę i przede wszystkim, pomoże spełnić marzenie młodego mężczyzny!

Czego potrzebuje Jakub?

• Pieniędzy na rehabilitację