mariuszPan Mariusz cierpi na cukrzycę od 11 lat. To właśnie ona doprowadziła do tego, z czym zmaga się dzisiaj. Pozornie nic groźnego się nie stało, zwykłe skaleczenie w nogę. Dla zdrowego człowieka oznacza to kilka dni noszenia opatrunku i odrobinę bólu. W przypadku Pana Mariusza rana stała się przyczyną wielkiej tragedii, w której tkwi do dziś.

Kiedy zgłosił się do lekarza powiedziano mu, że już za późno na ratunek. Pozostała tylko amputacja. Dla zawodowego kierowcy, brak nogi brzmi jak wyrok. Pan Mariusz nie poddał się jednak. Powtarzał sobie, że amputowana noga to nie koniec świata, ale z każdym dniem było coraz trudniej. Poruszanie się po mieszkaniu stało się wyzwaniem.

Niestety Pan Mariusz z każdym dniem staje się słabszy i aby jego życie nie zostało całkowicie zdefiniowane przez chorobę, potrzebuje protezy, której koszty przekraczają jego możliwości finansowe.

Dlatego też zwracamy się z prośbą o pomoc i o wsparcie dla Pana Mariusza! Pomóżmy spełnić jego marzenie!

Zbiórka na zakup protezy dla Pana Mariusza https://www.siepomaga.pl/noga-dla-mariusza

06.07.2020

Pan Mariusz Drąg, na rzecz którego, nasza Fundacja przeprowadziła zbiórkę na sfinansowanie zakupu protezy, jest już jej szczęśliwym posiadaczem i użytkownikiem
Pan Mariusz może już zapomnieć o codziennych trudach w przemieszczaniu się.
Zobaczcie jak Pan Mariusz prezentuje się stojąc na 2 nogach!

20200706 1 20200706 2

Program PIT udostępniamy we współpracy z IWOP w ramach projektu