oliwia malińskaOliwia Malińska urodziła się 30 maja 2009 roku, w ciężkiej zamartwicy. Zamartwica urodzeniowa jest poważnym stanem dziecka podczas ciąży i porodu, który może wywołać odległe powikłania. Polega ona na ostrej niewydolności krążenia i oddychania. Takie dziecko wymaga specjalistycznej pomocy lekarskiej. Często niezbędna jest również reanimacja.

Dziś Oliwia jest dziewięcioletnim dzieckiem cierpiącym na Mózgowe Porażenie Dziecięce. Nie mówi, nie reaguje na światło. Cierpi na bardzo dużą spastyczność mięśni całego ciała, w związku z czym jest rehabilitowana od 1-go miesiąca życia, walczy z przykurczami i bólem. Rodzice starają się zapewnić jej wszystkie potrzeby, jednak koszty leczenia, rehabilitacji i terapii, przekraczają ich możliwości finansowe. Dlatego Fundacja Blisko Ciebie dofinansowała rehabilitację stacjonarną dla Oliwki.

Oliwia jest dzieckiem ze sprzężoną niepełnosprawnością, dlatego tym trudniej jest im zgromadzić wszystkie potrzebne fundusze. Zwracamy się więc do Państwa z prośbą o pomoc. Każda nawet najmniejsza wpłata jest na wagę złota!

Dzięki środkom zgromadzonym z 1% Waszego podatku oraz dowolnych darowizn na konto, rodzice Mai będą w stanie:

- finansować różne formy rehabilitacji,
- uczestniczyć w turnusach rehabilitacyjnych,
- korzystać ze wsparcia specjalistów.

Środki zgromadzone na koncie będą przeznaczone na pokrycie kosztów związanych wyłącznie z leczeniem i rehabilitacją.

Czego potrzebuje Oliwia?

• Pieniędzy na leczenie
  • Rehabilitacji
  • Wsparcia  specjalistów

11. 07. 2018

Poniżej zdjęcia z rehabilitacji Oliwki.

img 20180530 142018 img 20180530 142002

img 20180530 142043