1Kinga urodziła się bez prawej ręki, od części łokcia do dłoni. Potrzebuje specjalnej protezy, dzięki której będzie w stanie nie tylko funkcjonować na co dzień, ale również spełniać swoje marzenia. Kinga obecnie uczy się w szkole mechanicznej, bardzo pragnie zostać mechanikiem. Niestety obecna, zwykła proteza, którą posiada, uniemożliwia codzienne funkcjonowanie.

1Dominika od urodzenia cierpi z powodu dziecięcego porażenia mózgowego i padaczki. Córka urodziła się przedwcześnie w zamartwicy okołoporodowej, z wylewem do mózgu IV stopnia. Długi okres intubacji, który podtrzymywał ją przy życiu spowodował również zapalenie płuc. Dominika urodziła się w 2008r., na dzień dzisiejszy nie chodzi, nie mówi, porusza się na wózku inwalidzkim, porozumiewa z nami na swój sposób.

1Adrian cierpi na nieuleczalną i postępującą chorobę Huntingtona. To choroba genetyczna ośrodkowego układu nerwowego. W miarę obumierania komórek mózgu, osoby z chorobą Huntingtona tracą możliwość kontrolowania ruchów i emocji, przypominania sobie ostatnich zdarzeń oraz podejmowania decyzji. Choroba prowadzi do niepełnosprawności, a ostatecznie śmierci.

20190308 131602Eryk uległ ciężkiemu wypadkowi 14 czerwca 2015 roku. Został przygnieciony zamkiem dmuchanym. Został niezwłocznie przetransportowany do szpitala. Tam, szybko zdiagnozowano u niego krwiaka oraz przymózgowy niedowład czterokończynowy, najsilniej wyrażony w kończynie górnej prawej. Jakby tego było mało, w drugiej dobie po wypadku chłopiec przeszedł udar, w wyniku którego stracił całkowicie mowę. Kolejny cios spadł na chłopca w 2018 roku.

MikołajMikołaj urodził się 27 kwietnia 2015 roku. Stwierdzono u niego wzmożone napięcie nerwowe i asymetrię. Mikołaj był pod stałą kontrolą neurologiczną oraz uczęszczał na zalecaną rehabilitację. Z powodu zaburzeń koorynacji ruchowej z czasem konieczne było zwiększenie ilości ćwiczeń, co wiązało się z większymi kosztami rehabilitacji.