Piotr Pastusiak 1Trzy lata temu Pan Piotr doznał urazu rdzenia kręgowego na odcinku C4-C5. Wymaga stałej rehabilitacji, dzięki której utrzymuje prawidłową sprawność ruchową. Niestety jego zasoby finansowe są zbyt niskie, aby mogły w pełni pokryć koszty zabiegów.

2"Artur urodził się jako wcześniak. Jest dzieckiem bardzo pogodnym i wiecznie uśmiechniętym. Niestety przed skończonym drugim rokiem życia, u Artura zdiagnozowano Mózgowe Porażenie Dziecięce – obustronne porażenie kurczowe. Diagnoza okazała się bardzo poważna. Walczymy w tej chwili o jak największe usamodzielnienie syna. Jest on dla nas całym naszym życiem – całym sercem!"

44240897 2387299574620295 3290944129927741440 n

Kamil jest 26 - letnim młodym mężczyzną cierpiącym na mózgowe porażenie dziecięce czterokończynowe. W  związku z upośledzeniem umysłowym Kamil niedosłyszy, nie potrafi również mówić. W swoim życiu przeszedł wiele operacji, w tym operację żołądka, jąder i biodra.  Kamil nie chodzi, obecnie ma również problemy z siedzeniem z powodu pogłębiającej się skoliozy. W ostatnich latach pojawiły się u niego również napady epilepsji.

Dlatego zwracamy się z ogromną prośbą o pomoc w zakupie leków i środków pomocniczych, która umożliwi opiekę nad chorym Kamilem.

big 0303a34f 4bdc 4ad1 8a24 c3ab5deb909dKilka miesięcy temu Bartek otrzymał diagnozę – syndrom Arnolda Chiariego typu I. Jego dotychczasowe, spokojne życie uległo radykalnej zmianie. Męczące bóle i zawroty głowy, arytmia serca, zmęczenie, kłopoty z pamięcią, słuchem czy też wzrokiem, to jedynie część objawów towarzyszących chorobie Chiariego. Jedyną szansą, która może przynieść konkretne rezultaty, jest operacja poza granicami kraju w Instytucie Chiari & Siringomielia & Escoliosis w Barcelonie. Niestety, zabieg ten znajduje się poza finansowym zasięgiem Bartka. Dlatego prosimy o wsparcie dla Bartka! Pomóżmy mu uzbierać niezbędną kwotę i wrócić do zdrowia !

4Oskar ma 14 lat i choruje na autyzm. Codzienne funkcjonowanie oraz nauka w szkole sprawiają mu ogromne trudności. Chłopak ma również problemy z koordynacją ruchową i koordynacją wzrokową. Dodatkowo jego sprawność fizyczna jest mocno zaniżona. Kluczem do sukcesu i poprawy jego sprawności jest rehabilitacja. Oskar od 5 lat uczęszcza na rehabilitację metodą Dr. Swietłany Masgutowej. Efekty są widoczne - Oskar dzięki rehabilitacji zaczął pisać, co jest ogromnym sukcesem! Jednak czeka go jeszcze dużo pracy i wysiłku, aby efekty nie poszły na marne…